Студенти-журналісти Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка взяли участь в семінарі “Як зрозуміло писати про судову реформу”, що тривав впродовж 10-11 жовтня у Тернополі. Цей проект організувала Академія Української Преси за підтримки Friedrich Naumann Foundation Ukraine and Belarus.

Протягом двох днів тренери Валерій Іванов – президент Академії Української Преси та Андрій Юричко – медіатренер, асистент кафедри періодичної преси КНУ імені Тараса Шевченка ознайомили учасників семінару з новаціями судової реформи, проконсультували, як діяти в рамках закону та не допускати помилок у журналістських матеріалах. Вони наводили реальні приклади журналістських матеріалів з юридично складними конфліктними ситуаціями, давали цінні поради.

Участь в проекті також взяли: Доктор Вольфґанґ Йон – перший консультант Фонду Фрідріха Наумана та Володимир Олійник – координатор Фонду. Вони зробили невеликий екскурс в систему роботи цього Фонду та його звязок з Україною.

Гостем проекту цього разу став Михайло Жернаков – директор фундації DEJURE, головний експерт з судової реформи РПР, який окреслив особливості судової реформи та її песпективи.

Семінар закінчився урочистим врученням сертифікатів учасникам події.
IMG_5424

IMG_5484

IMG_5515

Текст – Євгенія Єднак
Фото – Олена Чайківська, Максим Ковальчук
Відео – Юлія Огороднік

Залишити відгук