На базі факультету філології і журналістики ТНПУ ім.В.Гнатюка 30 січня 2018 року відбувся міжкафедральний науково-методичний семінар з проблем сучасної медіаосвіти в Україні. Науковий захід проведено за ініціативи кафедри журналістики на чолі з док. філол. н., проф. Поплавською Наталією Миколаївною та за участю членів кафедри журналістики та філології Сумського державного університету під керівництвом док. філол. н., проф. Ткаченко Оленою Григорівною.

Науковці обговорили сучасний стан медіаосвіти в регіонах України, проаналізували причини й можливі наслідки найважливіших недоліків у медіаосвітній діяльності, поділилися досвідом щодо найефективніших форм і методів медіаосвіти за кордоном та практичних можливостей їх впровадження у національний навчально-виховний процес.

Особливу увагу було приділено формально-змістовому та методологічному аспектам підготовки і проведення творчого конкурсу під час вступних випробувань абітурієнтів, які бажають навчатися на спеціальності «Журналістика». Акцентовано на необхідності ґрунтовної наукової, методологічної, а також технічної бази у провідних центрах підготовки практикуючих журналістів та журналістикознавців, у тому числі удосконалення вимог до освітньої діяльності магістрантського та аспірантського рівнів.

Тернопільські та сумські науковці й викладачі виокремили напрями й форми майбутньої співпраці та взаємообміну досвідом медіаосвітньої діяльності.

Кафедра журналістики,
Фото – студентка групи ЖУР-47
З.Мурашка

Залишити відгук