Вінтонів Роман Іванович – український тележурналіст, відомий глядачам під ім’ям свого гумористичного образу – Майкла Щура. Веде свій YouTube-канал під назвою “Телебачення Торонто”. Сьогодні студенти кафедри журналістики мали змогу познайомитися із цією цікавою і харизматичною особистістю.
Роман Вінтонів увійшов в авдиторію із шаленим позитивом й одразу почав ділитися з нами своїми спогадами про студентські роки:”Для мене взагалі було дуже дивно навчатися в університеті, тому що я подорослішав набагато пізніше. Перші 3 роки навчання я взагалі не міг зрозуміти різницю між аудиторію чи семінаром, і довго не розумів, що вимагають від мене викладачі”.
Після короткої розповіді про себе, Майкл Щур відповідав на безліч запитань аудиторії. А саме чому він вирішив створити свій YouTube-канал, чи дотримується він стандартів журналістики та які обирати теми для свого контенту, щоб людям “зайшло”.
Увесь час зустрічі був наповнений класними і доречними жартами й невимушеною й дружньою атмосферою. Роман вразив нас своєю простотою, щирістю і критичним мисленням. На запитання однієї зі студенток, за що Майкл Щур любить і не любить журналістику, він відповів:”У мене немає такого. Журналістика – це об’єкт, який не викликає у мене жодних емоцій. Це інструмент, який допомагає нам вчитися. Це інструмент, який можна використовувати так або інакше, або взагалі ніяк”.
Зустріч, яка тривала понад годину, промайнула на одному диханні. Усі присутні були в захваті від Романа Вінтоніва, який дав викладачам і студентам чимало потрібних порад і надихнув нас не зупинятись і впевнено йти до своєї мети.viber_image_2019-11-07_20-35-34

Залишити відгук